Nechajte sa počuť

Kvalitný hudobný nástroj za babku

10.05.2013 16:14

        V predošlom článku o vhodnej voľbe som poukázal na častú dilemu, ktorú podstupujú nie len hudobníci začiatočníci, ale aj rodičia detí, ktorí chcú, aby sa ich dieťa naučilo hrať na nejaký hudobný nástroj. Stať sa dobrým hudobníkom nestačí len chcieť. Vyžaduje to trpezlivosť, obetovanie sa, čas, talent, podporu a toleranciu počúvajúceho okolia a to zvlášť v začiatkoch, kedy sa nie vždy podarí trafiť ten správny tón, ale aj ďalšie iné faktory. Nie každého však postretne to šťastie, aby skĺbil všetky tieto aspekty a aby sa mu podarilo dostať sa až do fázy, kedy o ňom niekto prehlási: „Je to skvelý hudobník!“.

Jedným z bodov, podľa ktorého sa rozhodujú začiatočníci, alebo rodičia budúceho hudobníka je cena hudobného nástroja. Kým si začiatočník nie je istý, či daný hudobný nástroj naozaj zvládne, alebo rodičia dieťaťa netušia, či si to ich ratolesť s kariérou muzikanta nerozmyslí v krátkej budúcnosti, obávajú sa vyšších investícií do nákupu kvalitnejšieho nástroja.

Vynechal som ešte jeden veľmi dôležitý fakt, ktorý je práve najzákladnejším meradlom určujúcum hodnotu hudobného nástroja. Je ním zvuk. Farba a intenzita tónu ovplyvňuje poslucháča, ale tiež motivuje, či naopak demotivuje hudobníka v jeho snahe po zdokonaľovaní sa. Ak to teda zhrnieme, je potrebné pozastaviť sa chvíľu aj nad tým, či je aj šetrenie na správnom mieste. Ako  ale skĺbiť prijateľnú cenu a čo najvyššiu kvalitu do jedného?  Prijateľným riešením je používaný hudobný nástroj. V takom prípade netreba opomenúť rovnaký proces výberu nie len značky, ale aj modelovej rady a navyše zohľadniť stav hudobného nástroja. Aby sme predišli ďalším prípadným investíciám za opravu a servis takýchto hudobných nástrojov, je tiež potrebné zvážiť od koho nástroj kupujeme. V mojej ponuke bazárových hu dobných nástrojov nájdete, okrem iného, aj saxofónyklarinety, ktoré sú po dôkladnej kontrole, po menšej, strednej, alebo aj generálnej oprave. Na niektoré takéto bazárové saxofóny a klarinety vám dokonca môžem poskytnúť záruku.  Ak si neviete vybrať, alebo zvažujete medzi kúpou použitého hudobného nástroja, alebo nového hudobného nástroja, neváhajte ma kontaktovať s vašou požiadavkou, otázkou, alebo dotazom. Stačí jednoducho kliknúť na kontaktný formulár. Nezabudnite uviesť a skontrolovať správnosť vášho spätného kontaktu.

Potrebujete radu pri výbere hudobného nástroja?

Svoju otázku napíšte sem:

Vyhľadávanie

Kontakt

saxofonservis.sk - Hudba a zvuk - oprava a servis saxofónov, klarinetov, ale aj iných klasických hudobných nástrojov, predaj nových a používaných hudobných nástrojov saxofonservis.sk
Kozárovce 500
Kozárovce
93522
0903374663